APK-keuring

Wij zorgen dat uw auto goed wordt onderhouden en dat u veilig en betrouwbaar de weg op kunt, het hele jaar door. Uiteraard verzorgen wij ook de jaarlijkse en/of twee jaarlijkse APK-keuring van uw auto. Hiernaast treft u meer informatie aan over de APK Keuring.

Als u een afspraak wilt inplannen voor een vakkundige APK Keuring van uw auto kan dit d.m.v. bellen 013-5199446   Mailen info@autobedrijf-wkoks.nl of via contact op deze website.

U kunt ook de Autobedrijf W.Koks-app activeren in uw  Appstore.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Vier jaar nadat uw benzineauto voor het eerst op de weg is toegelaten is deze keuringsplichtig, voor een dieselauto is die termijn drie jaar. Lichte bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.